Super Bowl of Poker

USA er pokerens hjemland for det var i Las Vegas at de første pokerlegender blev skabt, og det var her Chris Moneymaker i 2003 satte gang i det verdensomspændende poker boom som også for alvor har gjort poker til en folkesport i Danmark.

Men findes der er Super Bowl of Poker, ligesom der også findes en Super Bowl i NFL? Svaret er: Ikke længere. Men det har der gjort.

I årene fra 1979-1991 var The Super Bowl of Poker (SBOP) en af de mest prestigefyldte pokerturneringer i verden, kun overgået af World Series of Poker (WSOP) som allerede dengang trak forholdsvis mange amatører og lykkeriddere til Las Vegas. Men hvor WSOP allerede dengang tiltalte det brede pokerpublikum, var SBOP ment som et poker event for eliten.

 

Amarillo Slim, Stu Ungar og SBOP

Det var den legendariske Amarillo Slims som skabte The Super Bowl og Poker sammen med venner i industrien, og det første SBOP løb af stablen i februar 1979 på Hilton Hotel i Las Vegas, men allerede året efter rykkede man det til Sahara i Reno da Hilton lukkede ned for poker. I midten af 80’erne købte Hilton så også Sahara og lukkede poker dér, hvorefter SBOP vendte tilbage til Las Vegas. Her husede Caesars Palace SBOP turneringerne indtil også Caesars lukkede sit pokerrum i 1990 (det er senere genåbnet). Herefter tog Amarillo Slim den bedste aftale han kunne få med et casino, og det endte med at være Flamingo Hilton i Laughlin, Nevada. Iflg. Amarillo Slim selv “skulle man flyve til Las Vegas, leje en bil og køre 200 km for at nå frem, og det var ikke populært”.

Det store flytteri af lokation for SBOP betød, at det var svært at skabe stabilitet omkring eventet, og da kun 12 spillere dukkede op til SBOP Main Event i 1991 lukkede man endegyldigt turneringsserien ned. Inden da havde legenden Stu Ungar vundet SBOP Main Event tre gange, og skabt et stort navn for sig selv i pokermiljøet. Resten af historien om Stu Ungar kender du sikkert allerede nu.

Læs også: Mike Sexton: “Stu Ungar ville have været verdens bedste i dag”

 

Lær at spille poker

Vil du også være Stu Ungar – bare uden alle stofferne og den tidlige død selvfølgelig – og vinde tusindvis af dollars i poker, er det en god idé at øve dig på dit spil. Uanset om du er ny til poker eller en erfaren spiller, kan der været meget at lære om poker.

En af de bedste platforme i Danmark til at lære at spille poker, er PokerNet.dk, hvor man har en stor Lær Poker-guide. Her kan du læse alt om pokerregler, se pokervideoer og læse meget mere om en masse spændende emner indenfor online poker, og når du føler dig klædt på til det, kan du kaste dig ud i poker-debatten på PokerNets forum, som har flere end 20.000 medlemmer og millioner af indlæg (bogstaveligt talt) om poker. Hvis du ikke kan opsnuse ny viden der, er du enten meget skrap til poker, ellers har du glemt at pudse læsebrillen. Vi vil dog godt stikke ud på, at du finder ét eller andet brugbart i Lær Poker-guiden.

 

I gang med at spille poker?

Føler du dig klar til at komme i gang med at spille poker, findes der en række gode pokersites at vælge imellem. Der er de oplagte som PokerStars og Danske Spil Poker, men listen over sites er selvfølgelig længere end det, og du kan få en god poker bonus hos dem allesammen. Ét af vores absolut mest foretrukne pokersites er NordicBet Poker, fordi du her får valget mellem flere forskellige bonusser inkl. Danmarks største poker bonus anno 2016.

Læs mere om NordicBet Poker ->

 

nordicbet-blue-580x330