De danske spillere i NHL

I år afholder Danmark VM i Ishockey 2018, hvor Danmark naturligvis selv er repræsenteret. Trods den utrolig lille størrelse Danmark har, og det faktum, at der er flere skøjtehaller i Toronto Canada, end der er i hele Danmark, så formår vores skønne lille land alligevel at præstere på topniveau.

Det betyder også, at Danmark producerer mange spillere, de sender tværs over atlanten til verdens bedste ishockey liga, NHL.

Danmark har i øjeblikket hele syv spillere i verdensbedste ishockey liga, og det er altså ikke spillere, der blot sidder og varmen bænken for småpenge. De fleste af dem er store stjerner, der har en status, som bl.a. Christian Eriksen i Tottenham og Wozniacki i hele tennisverdenen.

Hvilke danskere spiller i NHL?

33-årige Frans Nielsen tørner ud som forward for Detroit Red Wings. Han har over 690 kampe på bagen i NHL, og han tjener hvad der svarer til 33 mio. kr. om året i løn.

21-årige Nikolaj Ehlers er forward for Winnipeg Jets, og han var en af de danskere, der ikke var med ved VM, da hans hold fortsat er i Play-off. Ehlers er en kæmpe stjerne i USA, og han er pt. Danmarks største hockeynavn. Den unge Ehlers der er søn af assistenttræner Heinz Ehlers, har fornyligt underskrevet en 7-årig kontrakt til en værdi af 265 mio. kr.

28-årige Frederik Andersen er målmand i Toronto Maple Leafs og en af de bedste målmænd overhovedet i verdenen. Han stod formidabelt for Danmark, og han tjener ca. 31 mio. kr. om året.

28-årige Lars Eller er forward for Washington Capitals. Han er en mere defensiv spiller, og spiller på hold med en af de største i spillet, Alexander Ovechkin. Eller tjener ca. 22. mio. kr. om året.

22-årige Oliver Björkstrand er forward for Columbus Blue Jackets. Den unge Björkstrand er ved at bide sig fast i NHL, og sidste sæson fik han stille og roligt sit gennembrud. Talentet er den dansker der tjener mindst, 5.5 mio. kr. men forventes at få en klækkelig lønstigning i ny kontrakt.

31-årige Jannik Hansen er forward hos San Jose Sharks. Den eneste dansker med en fod i Stanley Cup Finalen, som de dog tabte. Jannik Hansen tjener ca. 16 mio. kr. om året.

27-årige Mikkel Bødker er den sidste dansker, han er forward for San Jose Shakrs og holdkammerat med Jannik Hansen. Forrige sæson var ikke god for Hansen, der skal til at steppe op. Han tjener ca. 25. mio. om året.